ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Efter att ha haft katt i många år så hade vi tänkt att fortsätta med katt i lika många år till men det förändrades när familjens yngsta grabb skaffade en hund tillsammans med hans då varande flickvän. Första mötet med den hunden var underbart men det var inte förens senare som det kom på tal om att vi skulle ha hund men den dagen kom och när den dagen kom var det självklart att det skulle bli en tax för det var en tax som vi hade blivit så förälskad i. Fast att det var sonens och hans ex hund så hade vi haft den hunden här mycket genom den tid som han fanns här och om du någon gång har haft en tax så vet du precis vad jag menar  så när det blev bestämt att vi skulle skaffa en ny familjemedlem så pratade vi med en som kan taxar, hon hjälpte oss att hitta den rätta valpen eller som i det där fallet den rätta pappan då den pappan var släkt med hennes ena hund. Vi smälte redan första gången som vi såg den lila valpen och jag kan ärligt säga att den valpen var den sötaste valpen jag någonsin sett med allt överflödigt skin som bara taxar och några få andra raser kan ha. Det var en hund som alla även idag efter 6 år saknar, han var speciell med sitt vackra hjärta och han var väldigt lyhörd, med sitt huvud på sned och med lek i tankarna. Dagen då våran älskade Norton somnade in så var hela familjen i tårar, vi bestämde oss snabbt för att skaffa en ny även om vi viste att ingen skulle någonsin kunna ta Nortons plats så viste vi att ingen av oss inte skulle kunna vara utan en hund igen, Ja vist kan vi gå ut och gå utan hund men det kändes inte rätt, vi saknade en hund för mycket och utan någon tvivel så bestämde vi oss för att skaffa en ny hund och som jag sa förut om du någon gång haft en tax så förstår du hur lätt det är att välja att det än en gång skulle bli en tax i vårat hem men den fick absolut inte vara en hane eller röd.

Efter att ha ringt till valp hänvisaren med frågan efter en tax valp så sa han till familjens glädje att han skulle ha valpar med sin hund så då började väntan,  och förväntan, hur var hunden? var hon busig? kan hon saker? .  Tiden gick och helt plötsligt hade vi den lila tjejen här hemma hos oss, så liten hon och så sött hon var men ett fel, hon var röd precis som Norton hur kunde det bli så? hur kunde vi ha en röd när det skulle bli en svart men ibland blir saker inte som man tänkt sig och ibland faller man för någon utan att tänka på utseendet, hon var i alla fall en tik så ett rätt var det ju.   

Zeppie kom i precis rätt tid och gav os så mycket som vi trodde var förlorat den dagen då vi förlorade Norton, hon gav os styrka, hopp och ett leende på våra läppar, ja den tjejen kom med storm och blåste bort mycket av den sorg vi bara någon månad innan hade känt. Men en sak är i alla fall säker fast att vi föll för Zeppie med så har hon aldrig tagit Nortons plats och den platsen kommer hon aldrig att kunna ta heller. Ett år efter att vi skaffade Zeppie så pratade vi mycket om en andra hund och tillslut bestämde vi os för att familjens tonåriga dotter skulle få den och vem kunde det vara som skulle ha valp om inte Zeppies mamma, men Caitlin blev inte bara dotterns för den hunden blev hela familjens stjärna, hela familjens hjärta.